DSC_0208
DSC_0740
DSC_0742
DSC_0203
DSC_0743
44803237_2255105031393081_6440149644688228352_n
previous arrow
next arrow

 

 

Despre proiect

Proiect de educaţie sexuală pentru adolescenţi

Conceptul de educație sexuală nu este întotdeauna înțeles prin latura sa formativ-informativă, iar criticii consideră informația inoportună, afirmând că viața sexuală reprezintă un subiect intim, cu note personale și nu trebuie predată. Adolescenții trebuie ajutați să înțeleagă importanța și / sau gravitatea experiențelor sexuale fără metode de protecție. Părinții, de asemenea, au nevoie să-și educe copiii preventiv. Adolescența este perioada în care tinerii încearcă experiențe sociale noi, se integrează în anturaje care, de cele mai multe ori, sunt necunoscute părinților.

Cursurile de educație sexuală în licee / școli gimnaziale reprezintă un subiect controversat, apreciat de unii părinți ca mijloc de pervertire a copiilor, de stimulare a curiozității sexuale. Pentru alți părinți, aceste cursuri reprezintă un avantaj, o variantă comodă care pune la dipoziția adolescentului răspunsuri pertinente la întrebări stânjenitoare sau incomode.

Deși ne aflăm în secolul informației, într-o lume a transformărilor generaționale rapide, există un mare risc al interpretării incorecte a informației și asimilării acesteia ca atare. Adolescentul, format să asimileze nediscriminativ și neanalitic informația privind propria sexualitate, prezintă riscul de a păși pe un teren minat, ale cărui pericole sunt doar menționate, însă neconștientizate sau și mai grav ignorate, bazându-se pe un sterotip de genul: ”Mie nu mi se poate întâmpla!”.

Este utilă şi necesară astfel derularea unor programe naţionale de profilaxie şi informare, de educaţie instituţionalizată continuă despre prevenirea bolilor cu transmitere sexuală şi viaţa sexuală la toate grupele de vârstă, dar în special la adolescenți.

Despre noi

“Asociația “George Poboran – pentru copiii noștri” este locul unde oamenii (inclusiv adolescenții 🙂 ) găsesc energia necesară să schimbe lucrurile în bine, apoi îi inspiră și pe ceilalți să le urmeze exemplul și să-și transforme ideile în realitate.

Unde ne găsiți