Asociația ”George Poboran – pentru copiii noștri” sprijină, cu ajutorul voluntarilor săi, unitățile de învățământ partenere în cadrul cărora se desfășoară programe de after-school, prin activități non-formale.

Jocurile la care participă, alături de copiii înscriși în programul de școală după școală, voluntarii asociației sunt deosebit de interesante și atractive, având ca scop:

• promovarea unei alternative de petrecere a timpului liber,
• îmbunătățirea abilităților motrice,
• dezvoltarea atenției, comunicării între membrii unei echipe,
• promovarea unei atitudini active în fața dificultăților,
• dezvoltarea încrederii în forțele proprii cât și ale echipei.

Lipsa receptivității și a performanțelor școlare nu are drept cauză atât de mult lipsa unui mare potențial creativ, cât mai ales blocajele și obstacolele cognitive, emoționale precum și cele referitoare la relațiile interumane și de comunicare.

Metodele folosite în activitățile desfășurate în cadrul atelierelor sunt cele specifice educației nonformale și pedagogiei experiențale. Educația nonformală deoarece cadrul cel mai important de manifestare și de stimulare a potențialului creativ, comunicării și descoperirii partenerilor este jocul, sub toate formele sale. Pedagogia experiențială pentru că stimulează participanții la procesul de învățare cu experiențe directe și procese de reflecție concentrtae pe experiențe pentru a crește nivelul de cunoștințe, de a dezvolta aptitudini și a descoperi valori în rândul participanților.

Prin atelierele de dezvoltare personală ne propunem să:
• dezvoltăm gândirea și capacitatea de a se adapta ale copiilor și tinerilor în situații neprevăzute
• îmbunătățim comunicarea în grup
• dezvoltăm atât încrederea în forțele proprii cât și ale echipei
• promovâm o atitudine activă în fața dificultăților
• dezvoltăm gândirea necritică, divergentă
• promovăm o alternativă de petrecere a timpului liber
• dezvoltăm perseverența în căutarea soluțiilor și atitudinea antirutinieră
• stimulăm atitudinea ”Nu trebuie să fii obișnuit, poți fi excepțional!”

Spre deosebire de jocurile pe calculator, posibilitățile creative în ceea ce privește LEGO sunt nelimitate.

Folosind creativitatea, lucrul în echipă și o bună dispoziție permanentă, cu aceleași piese LEGO poți crea o diversitate de obiecte și poți realiza poveștile pe care ți le dorești.

Noi credem că lumea LEGO reprezintă o alternativă extraordinară de petrecerea timpului liber pentru orice persoană, indiferent de vârstă. Copiii își pot dezvolta imaginația, atenția la detalii, viziunea tridimensioanlă, comunicarea, socializarea, acceptarea opiniilor celorlalți. Iar adulții își pot spori răbdarea, își pot consolida relațiile lor în raport cu proprii copii sau cu ai altora.

CREATIVITATEA prin jocurile LEGO
• nu se poate epuiza/termina
• devine contagioasă atunci când jocurile LEGO sunt descoperite de oricare dintre noi
• înseamnă să faci ca un lucru simplu să devină incredibil de simplu
• este în orice lucru care ne înconjoară
• ne leagă unii de alții.

”Nu știm ce să ne mai jucăm împreună cu ei!” este fraza pe care am auzit-o rostită atât de voluntarii noștri cât și de adulții care supravegheau copiii în locațiile unde ne deplasam pentru a desfășura activități cu copiii înscriși în programele de ”școală după școală”.

Ne-am gândit cu toții – voluntari și coordonatori, ne-am întâlnit de câteva ori și am stabilit că trebuie să (re)facem acest ”puzzle”. Fiecare dintre noi știa mai multe jocuri diferite, dar niciunul dintre noi nu s-a gândit să le și ”pună pe hârtie”, să le detalieze și astfel să descopere bucuria de a experimenta activități noi.

Deși există cărți disponibile care oferă detalii cu privire la aspectele teoretice referitoare la activitățile de team building, dezvoltarea echipei și învățarea experiențială, există foarte puține cărți care, de fapt, vă oferă instrumentele de care aveți nevoie pentru a vă îmbunătăți propria experiență în desfășurarea activităților de dezvoltare personală.

”Activități de dezvoltare personală” este un proiect foarte drag voluntarilor noștri pentru că ne-am propus să punem la dispoziție, GRATUIT:

  • o carte de jocuri, cum le spunem noi, alături de
  • un DVD cu activități non-formale filmate, altele decât cele prezentate în carte, tuturor unităților de învățământ din județul Olt.

Vrem să promovăm metode alternative, atractive de petrecere a timpului liber, în rândul cadrelor didactice si al copiilor din școli, activități care vor determina, în timp, vor îmbunătăți abilitățile de comunicare, lucru in echipa și creșterea stimei de sine.

O atitudine pozitivă permanentă noi credem că începe cu un gest simplu şi sincer în acelaşi timp: ZÂMBETUL.

De aceea, ne-am propus, ca începând din anul 2017, să aducem un ZÂMBET pe feţele oamenilor din oraşul nostru pe care îi vom întâlni pe stradă şi să surprindem şi ulterior să promovăm această atitudine pozitivă.

Iar 7 septembrie, în fiecare an, este ziua în care, cu mic cu mare, voluntari sau nu ai asociației, ne adunăm și oferim tuturor celor pe care îi întâlnim în oraș: flori, dulciuri, baloane, vorbe frumoase, îmbrățișări și …. multe zâmbete. 🙂

”Crăciunul e în inima ta!” este unul din cele mai dragi proiecte ale noastre.

Credem că a fi alături de copiii internaţi în cadrul secţiei de Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, împodobind bradul, oferindu-le cadouri și cântându-le colinde, în ajunul Crăciunului, reprezintă cea mai frumoasă modalitate de a aduce bucurie tuturor celor prezenți: copii, părinți, personal medical și, bineînțeles voluntari.

Inspiring for future” este despre oameni extraordinari, pasionați în tot ceea ce fac și care își doresc să împărtășească experiența personală și profesională unor adolescenți (și nu numai 🙂 ).

Proiectul este realizat împreună cu unul dintre partenerii noștri, Colegiul Național ” Radu Greceanu ”, și aduce față în față, pe de o parte adolescenți care sunt la vârsta la care trebuie să ia decizii importante în ceea ce privește cariera lor și pe de altă parte adulți care pot să reprezinte modele de la care tinerii se pot inspira.

Proiect de educaţie sexuală pentru adolescenţi

Conceptul de educație sexuală nu este întotdeauna înțeles prin latura sa formativ-informativă, iar criticii consideră informația inoportună, afirmând că viața sexuală reprezintă un subiect intim, cu note personale și nu trebuie predată. Adolescenții trebuie ajutați să înțeleagă importanța și / sau gravitatea experiențelor sexuale fără metode de protecție. Părinții, de asemenea, au nevoie să-și educe copiii preventiv. Adolescența este perioada în care tinerii încearcă experiențe sociale noi, se integrează în anturaje care, de cele mai multe ori, sunt necunoscute părinților.

Cursurile de educație sexuală în licee / școli gimnaziale reprezintă un subiect controversat, apreciat de unii părinți ca mijloc de pervertire a copiilor, de stimulare a curiozității sexuale. Pentru alți părinți, aceste cursuri reprezintă un avantaj, o variantă comodă care pune la dipoziția adolescentului răspunsuri pertinente la întrebări stânjenitoare sau incomode.

Deși ne aflăm în secolul informației, într-o lume a transformărilor generaționale rapide, există un mare risc al interpretării incorecte a informației și asimilării acesteia ca atare. Adolescentul, format să asimileze nediscriminativ și neanalitic informația privind propria sexualitate, prezintă riscul de a păși pe un teren minat, ale cărui pericole sunt doar menționate, însă neconștientizate sau și mai grav ignorate, bazându-se pe un sterotip de genul: ”Mie nu mi se poate întâmpla!”.

Este utilă şi necesară astfel derularea unor programe naţionale de profilaxie şi informare, de educaţie instituţionalizată continuă despre prevenirea bolilor cu transmitere sexuală şi viaţa sexuală la toate grupele de vârstă, dar în special la adolescenți.

Descarca brosura

”Cadoul cu suflet din ghetutele tale” este noul nostru proiect din 2019 prin care, impreuna cu oameni frumosi si cu initiativa, ne-am propus sa ne ”transformam” in ajutoare ale lui Mos Nicolae in noapte din ajunul zilei de 6 decembrie, pentru copiii internati pe sectia de Pediatrie a Spitalului Judetean de Urgenta Slatina.

DONEAZĂ

Pentru că ne-ați solicitat o metodă de donații, mai jos este contul bancar. Multumim pentru încredere!
Cont Banca Comerciala Romana
RO04RNCB0200140863570001

Despre noi

“Asociația “George Poboran – pentru copiii noștri” este locul unde oamenii (inclusiv adolescenții 🙂 ) găsesc energia necesară să schimbe lucrurile în bine, apoi îi inspiră și pe ceilalți să le urmeze exemplul și să-și transforme ideile în realitate.

Unde ne găsiți