Poți face o FAPTĂ BUNĂ printr-un gest care NU TE COSTĂ NIMIC … Direcționează 2% din impozitul datorat statului către Asociația ”George Poboran – pentru copiii noștri”.

Contribuabilii persoane fizice pot dispune asupra destinației unei sume reprezentând până la 2% din impozitul pe venitul anual datorat Statului, conform Art. 57 alin. (4) și Art. 84 alin. (2) din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr.138/2004 pentru modificarea și completarea Legii privind Codul Fiscal nr. 571/2003 și aplicata prin Legea nr. 163/2005. Astfel persoanele fizice pot sponsoriza entitățile nonprofit care funcționeaza conform OG 26/2000 cu privire la asociații și fundații.

Nimic! Această sumă este o parte a bugetului de stat care este direcționată de către dumneavoastră către o asociație sau fundație. Astfel vă puteți implica fără niciun fel de costuri suplimentare în susținerea unor cauze importante pentru comunitatea noastră.

“George Poboran – pentru copiii noștri” este o organizație nonguvernamentală, înregistrată ca persoană juridică în martie 2014. Fiind o organizație nonprofit, resursele noastre sunt limitate, iar marea majoritate a activităților noastre sunt realizate prin sponsorizări și donații.

Persoanele fizice care au realizat, în anul precedent, venituri din salarii și care solicită virarea unei sume de până la 2% din impozitul anual catre “George Poboran – pentru copiii noștri” completeaza în Declarația de venit global, Anexa 230 – Cerere privind destinația sumei reprezentând până la 2% din impozitul anual sau descarcă formularul deja completat cu datele Asociației.
De asemenea formularul poate fi completat și transmis online de către orice contribuabil:
https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/Declaratii_R/230.html

Bineînțeles!
Dacă Asociația “George Poboran – pentru copiii noștri” se va bucura de încrederea și sprijinul dumneavoastră va anunța public modul în care a fost cheltuită.
Descarcă de aici cererea privind donația sumei reprezentând până la 2% din impozitul anual.

Dumneavoastră, contribuabilul. Puteți direcționa 2% din impozitul datorat pe venitul anual către o asociație sau fundație prin completarea Anexei 230 de la formularul de Declarație de impozit pe venitul anual.

Termenul de depunere a declarației de venit global este a doua jumătate a lunii mai anul curent.

Toate proiectele și inițiativele Asociației “George Poboran – pentru copiii noștri” au ca scop principal:
a) susţinerea şi promovarea intereselor copiilor şi părinţilor din învăţământul gimnazial în relaţiile cu profesorii şi conducerea unității de învățământ, Inspectoratul şcolar judeţean Olt, organele administraţiei de stat publice locale, sindicatele din învăţământ, asociaţii şi federaţii ale părinţilor, alte organizaţii naţionale şi internaţionale şi societatea civilă
b) susţinerea iniţiativelor de modernizare, eficientizare, creştere a eficacităţii, calităţii şi îmbunătăţire continuă a învăţământului în concordanţă cu standardele Uniunii Europene şi a specificului societăţii româneşti, în interesul copiilor.

Virarea acestor sume către organizație se face de organul financiar competent, Administrația Finanțelor Publice, până la data de 31 decembrie a anului curent pentru anul fiscal anterior.

Ca și companie puteți folosi 20% din impozitul pe profit pentru a sponsoriza cauza în care credeți. Semnați un contract de sposorizare și suma respectivă va fi redusă din impozitul datorat statului.
Potrivit prevederilor Codului Fiscal, cheltuielile de sponsorizare pot fi scăzute din impozitul pe profit datorat dacă sunt îndeplinite cumulativ următoarele condiții: nu depășesc mai mult de 20% din impozitul pe profit datorat și sunt în limita a 0.75 % din cifra de afaceri.
Descărcați aici contractul de sposorizare, completați-l cu datele societății și trimiteți-l pe george.poboran@gmail.com

MULȚUMIM!
Donația dvs va fi folosită eficient și în mod transparent.

Despre noi

“Asociația “George Poboran – pentru copiii noștri” este locul unde oamenii (inclusiv adolescenții 🙂 ) găsesc energia necesară să schimbe lucrurile în bine, apoi îi inspiră și pe ceilalți să le urmeze exemplul și să-și transforme ideile în realitate.

Unde ne găsiți